• 📰 Novinky

          • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!
            • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

              28. 12. 2022

              Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

              V novembri nás od organizátora celoslovenského jazykového šampionátu WocaBee potešila naozaj skvelá správa – triedy 3. a 7. ročníka obsadili v tvrdej konkurencii prvé dve miesta, čím celú súťaž jednoznačne ovládli. Víťazstvo v okresnom kole je pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska. Tento úspech poukazuje na kvalitnú základňu žiakov na našej škole, ktorí vďaka svojej usilovnosti a cieľavedomosti dosiahli skutočne obdivuhodný výsledok. Žiaci 3. ročníka obsadili v krajskom kole veľmi pekné 6. miesto. Svoje poďakovanie adresujem aj p. uč. ANJ Mgr. Róbertovi Pohankovi a samozrejme rodičom, ktorí podporili účasť zapojených žiakov finančne. Ďakujeme!

                                                                                       RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Zatvorenie MŠ
            • Zatvorenie MŠ

              14. 12. 2022

              Upozorňujeme rodičov detí navštevujúcich MŠ, že od zajtra, t.j. 20. 12. 2022 pokračujeme v prerušení prevádzky v MŠ z dôvodu pretrvávajúcej zvýšenej chorobnosti detí v MŠ.

          • Beseda s Dušanom Cinkotom
            • Beseda s Dušanom Cinkotom

              9. 12. 2022

              Dnes 9. decembra 2022 nás poctil svojou návštevou slovenský filmový a divadelný herec Dušan Cinkota.

              Má veľmi jemný, charakteristický hlas, vďaka ktorému vytvoril veľa postáv v dabingu, ako herec je obsadzovaný rovnako do komediálnych ako aj dramatických postáv v rámci divadelných dosiek ako aj filmov.

              Našich žiakov najviac zaujímali jeho skúsenosti v oblasti, v ktorej sa dostal do konfliktu so zákonom. Cez vlastné životné skúsenosti sa usiloval odovzdať žiakom posolstvo lepšej voľby vo svete plnom klamlivých príležitostí. Veríme, že jeho slová zanechali v srdciach našich žiakov nezmazateľnú stopu a rovnako veríme, že po odchode z našej školy z nich vyrastú šťastní a bezúhonní ľudia!

              Ďakujeme p. uč. Mgr. Karine Cinkotovej, ktorá nám túto besedu sprostredkovala.

              V M. Kameni: 9. 12. 2022                             RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Sv. Mikuláš zavítal aj medzi nás...
            • Sv. Mikuláš zavítal aj medzi nás...

              6. 12. 2022

              Mám pre vás tri dary: šťastie do domu, lásku do srdiečka a lásku pre každého..​​​​​.​

              Svoje dary rozdával našim najmenším, škôlkárom...Vítaj, vítaj Mikuláš, čo v batohu pre nás máš? Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece, nikto z nás už čakať nechce. Áno, áno už tu bol, balíčky nám priniesol. Ďakujeme!

              Tešili sa aj mladší školáci...

              ...aj tí starší...

              Zo srdca ďakujeme!!!

          • Pomoc najslabším...
            • Pomoc najslabším...

              29. 11. 2022

              V rámci Projektu Pomáhajúce profesie II pracuje na škole inkluzívny tím v zložení: školský špeciálny pedagóg, pedagogický asistent a asistent učiteľa.

              Okrem podpory v rámci vyučovania umožňujeme žiakom, ktorí prejavia záujem doučovanie v popoludňajších hodinách podľa nasledovného rozvrhu:

              Doučovanie poskytujú Mgr. Iveta Tóthová - školský špeciálny pedagóg                                                         - žltou farbou

                                                  Erika Záležáková - pedagogický asistent - fialovou                                                 farbou

              V rámci vyučovania podporu žiakom poskytujú:                                     Mgr. Gabriela Benyovicsová - asistent učiteľa - modrou  farbou

              Erika Záležáková a Mgr. Iveta Tóthová podľa nasledovného rozvrhu:

              Veríme, že práca inkluzívneho tímu prispeje k zlepšeniu vzdelávacích výsledkov žiakov školy a umožní šance na úspech aj tým najslabším.

                                                             RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Deň materských škôl na Slovensku
            • Deň materských škôl na Slovensku

              8. 11. 2022

              Dňa 4. 11. 2022 sme si pripomenuli tento významný pamätný deň aj v priestoroch materskej školy, aj na námestí v centre nášho mestečka....

              Ako? Spevom, tancom ... a ďalšími aktivitami, ktorým cieľom je jediné, učiť a naučiť sa hrou...

              Oslávencom gratulujeme, tešíme sa z toho, ako sa naša materská škola rozrastá o nové triedy, nech z našich detí vyrastú vzorní a šikovní školáci ZŠ s MŠ Modrý Kameň!!!

                                                                                        RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • "Denne jedno jablko pre zdravie"
            • "Denne jedno jablko pre zdravie"

              1. 11. 2022

              21. októbra 2022 sme si pripomenuli medzinárodný deň jablka - rovnako v triedach MŠ...

              ... ako aj v triedach ZŠ...

              Žiaci počítali, kreslili, maľovali, vystrihovali jabĺčka...

              ...súťažili... a ochutnávali ...

              ... podarili sa celkom pekné obrázky...

              Našim cieľom bolo počas celého dňa pripomínať dôležité zastúpenie tohto ovocia v jedálničku našich detí a žiakov. Lekári i odborníci na zdravú výživu zdôrazňujú - jablko prospieva zdraviu. Povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňuje organizmus, môžu si ho dopriať aj pacienti s cukrovkou. Odborníci dodávajú, že jablko má protizápalové, mikrobiologické a krvotvorné účinky. Nepochybne aj preto sa slovo jablko dostalo do ustálených spojení či idiomov, napríklad: "Denne jedno jablko pre zdravie", alebo v angličtine: "An apple a day keeps the doctor away".                                                RNDr. A. Adamová, vyuč. BIO

          • Olympiáda zo SJL
            • Olympiáda zo SJL

              1. 11. 2022

                  Dňa 13.10 2022 sa žiaci 9.ročníka: Frederik Belina, Jakub Barjak, Martina Feketeová, Lucia Mátéová, Daniela Zvarová a žiak 8.ročníka Leo Fekete zúčastnili školského kola Olympiady zo slovenského jazyka a literatúry.                                                                                                                                                                       Úspešní riešitelia školského kola olympiády SJL - kategória C - Lucia Mátéová(9.roč.), Jakub Barjak(9.roč.) a Leo Fekete(8.roč.). Súťaž sa skladala z písomnej časti (online test + tvorba textu) a z ústnej časti (rečnícky prejav). Najviac bodov získal Jakub Barjak, ktorý bude našu školu reprezentovať dňa 10. 11. 2022 v okresnom kole. Veľa úspechov!                                        Mgr. Renata Melichová, vyuč. SJL

              Ďakujem p. uč. Mgr. R. Melichovej, ktorá žiakov pripravovala, srdečne blahoželám úspešným riešiteľom - Jakubovi, Lucke a Leovi a zároveň chcem povzbudiť aj ostatných žiakov, vyhrať nemôžu všetci, ale každý sa môže na svojej životnej ceste rozvíjať v rámci svojich možností a schopností. Pripomínam cenu riaditeľky školy do ZOO v Budapešti pre najsnaživejších a najaktívnejších žiakov v šk. roku 2022/2023!

                                                                               RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Raz vidieť je viac ...
            • Raz vidieť je viac ...

              12. 10. 2022

              Ako hovorí múdre slovenské príslovie, lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť. Pri príprave plánu práce na nový školský rok nezabúdame ani na organizovanie exkurzií a školských výletov. Už v septembri sa naši žiaci 4. - 9. ročníka mohli zúčastniť prvej odbornej exkurzie v školskom roku 2022/2023. Pod vedením p. učiteľa dejepisu Mgr. Tomáša Takáča sme dňa 27. 09. 2022 organizovali exkurziu do Zvolena spojenú s návštevou Zvolenského zámku, kde bol pre žiakov pripravený zaujímavý animačný program. Plánovaný výstup na Pustý hrad sme museli preložiť kvôli nepriaznivému počasiu na jarné mesiace.

              Medzi účastníkmi exkurzie boli aj naši dôchodcovia, ktorých touto cestou pozývame aj na ďalšie školou organizované exkurzie a výlety(pokiaľ to bude možné, vybavíme pre nich voľné vstupy, ako to bolo aj v tomto prípade pri vstupe na Zvolenský zámok).

              Organizovanie exkurzie spočíva nielen v jej realizácii, k tomu, aby sa mohla vôbec uskutočniť, je potrebný rad činností, ako sú: zabezpečenie dopravy, vstupeniek, poistenia, poučenia účastníkov o BOZP, vyzbieranie súhlasu od zákonného zástupcu za každého žiaka, vrátane financií, nehovoriac o náročnej práci pedagógov počas exkurzie pri výkone pedagogického dozoru v súvislosti s bezpečnosťou každého dieťaťa.  Veľké poďakovanie patrí Mgr. T. Takáčovi, Mgr. R. Melichovej a Mgr. R. Pohankovi za úspešnú realizáciu exkurzie, kt. hlavným cieľom bolo sprostredkovať našim žiakom priamo v historických priestoroch zámku život ľudí v minulosti.

              12. 10. 2022                                 RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Prvý úspech sa dostavil...
            • Prvý úspech sa dostavil...

              12. 10. 2022

                  Hoci sa školský rok začal len nedávno a na prípravu nebolo veľa času, úspech sa dostavil. Náš žiak 9. ročníka MARTIN PAPAJ sa pod odborným vedením svojej p. učiteľky SJL Mgr. Renaty Melichovej zúčastnil okresného kola recitačnej súťaže TIMRAVINA STUDNIČKA. Súťaž prebiehala dňa 06.10. 2022 v KD vo Veľkom Krtíši. Vďaka svojmu umeleckému prednesu s ukážkou od Ľuda Ondrejova z diela Zbojnícka mladosť si Martin v silnej konkurencii veľkokrtíšskych škôl vybojoval krásne druhé miesto a priniesol radosť všetkým, ktorí stoja za jeho úspechom.                                                             

                    Tento výsledok je praktickou ukážkou toho, že aj naši žiaci sú schopní obstáť v konkurencii mimo svojej školy, aj mesta. Za úspechom žiaka je vždy podpora a vedenie pedagóga, samozrejme aj jeho rodiča. Príprava na súťaže je náročná a cieľavedomá práca nad rámec vyučovania, ale zároveň práca, ktorá rozširuje obzor a prináša nezabudnuteľné skúsenosti. Naši pedagógovia sú ochotní poskytnúť svoj čas, aj vedomosti každému žiakovi našej školy, ktorý prejaví záujem.

                    Nech tento úspech motivuje Martina, aj našich ďalších žiakov, vrátane pedagógov do prípravy a účasti na ďalších súťažiach, pretože takéto výsledky najlepšie determinujú kvalitu školy, školy kde sa pracuje so žiakom nad rámec povinného vyučovania!

              12. 10. 2022                                                   RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Nový školský rok v novej zostave...
            • Nový školský rok v novej zostave...

              9. 9. 2022

              Nový školský rok 20222/2023 sme začali s novými škôlkármi...prváčikmi a .....

              ...s novými učiteľmi...

              Prajeme všetkým úspešný štart, pevné zdravie bez pandémie a opatrení, nech sa naša základná aj materská škola stanú pre 119 žiakov školy a pre 49 detí materskej školy „druhým domovom“, miestom porozumenia, podpory a predovšetkým miestom, ktoré poskytuje kvalitnú výchovu a vzdelávanie!

                                                                                       Kolektív ZŠ s MŠ Modrý Kameň

          • Rušíme platby v hotovosti
            • Rušíme platby v hotovosti

              26. 8. 2022

              OZNAM

              Rušíme platby v hotovosti v MŠ (Materská škola), v ŠKD (Školský klub detí) a v ŠJ (Školská jedáleň) od 01.09.2022.

              Mesačné platby je potrebné uhrádzať v prvom rade cez jednotlivé účty:

              Bankový účet Materská škola: SK48 0200 0000 0016 3865 9853

              Bankový účet ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ: SK25 0200 0000 0016 3868 3159

              Bankový účet ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ: SK48 0200 0000 0016 3865 9853

              PRI PLATBE je potrebné uviesť do kolonky  Poznámka pre príjemcu meno, priezvisko dieťata a triedu!!!

               

              Alebo

              ak zákonný zástupca nemá založený osobný bankový účet, môže platbu uhradiť aj šekom (šeky si môžete prevziať  u pani zástupkyne MŠ, u pani vedúcej ŠJ, u pani vychovávateľky za ŠKD)

               

              Mesačný poplatok za MŠ: 13 €(platbu je potrebné uhradiť do 10.dňa v mesiaci )

              Mesačný poplatok za ŠKD:  10 €, hmotná núdza 5 €, pokiaľ ŠKD navštevujú dvaja súrodenci, druhé dieťa platí 8 €.

               

               

          • USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE v ŠKOLSKOM ROKU 2022/2023
            • USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE v ŠKOLSKOM ROKU 2022/2023

              26. 8. 2022

                  

              USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE v ŠKOLSKOM ROKU 2022/2023

               

              Bezpríznakovosť

              • písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách(alebo elektronicky tr. učiteľovi na Edupage)
              • rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky školy a šk. zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti ((alebo elektronicky tr. učiteľovi na Edupage)
              • Príloha č. 1 – Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (.pdf, 143.97 kB)

              Ospravedlnenie neprítomnosti

              • rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (potrebné doložiť potvrdenie od lekára, ktoré môže byť doručené e-mailom alebo telefonicky)

              Ošetrovné člena rodiny (OČR)

              • rodič má nárok na OČR, ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodne o prerušení vyučovania v triede/triedach žiaka do 11 rokov
              • škola oznamuje RÚŠS na účely poskytovania ošetrovného údaje o deťoch

              Izolácia a karanténa

              • izolácia trvá 5 dní, po jej ukončení je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2
              • karanténa platí pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou na COVID-19, a ak všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú

              Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom

              • dieťa/žiak ani zamestnanec nemusí mať v interiéri prekryté horné dýchacie cesty

               Ranný filter

              • v materskej škole sa ranný filter vykonáva povinne
              • v základnej škole je odporúčaný

               Stravovanie

              • stravovanie v školskej jedálni je umožnené len žiakom a zamestnancom
              • výdaj jedál pre cudzích stravníkov bude možný len cez výdajné okienko

              Mimoriadne prerušenie školského vyučovania

              • z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 v jednej triede alebo vo viacerých môže riaditeľ školy  podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť voľno viac ako 5 dní so súhlasom zriaďovateľa
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

              26. 8. 2022

              Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

              Oznamujeme žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5. septembra (PONDELOK) 2022 o 8:00 hod. na školskom dvore, v prípade nepriaznivého počasia v telocvični ZŠ.

              Pred nástupom do školy je potrebné: poslať vyhlásenie o BEZPRÍZNAKOVOSTI (elektronicky alebo papierovou formou).

              05.09. 2022 materská škola(MŠ) a školská jedáleň (ŠJ) bude v prevádzke, školský klub detí(ŠKD) nebude v prevádzke!

              Prvý školský deň sa bude končiť v čase od 09:30 do 10:00.

              Do nového školského roka 2022/2023 prajeme všetkým šťastný a úspešný krok!

               

                                                                                                                                         kolektív ZŠ s MŠ Modrý Kameň

          • Vážení rodičia!
            • Vážení rodičia!

              29. 7. 2022

              Od 01. 07. 2022 nadobúdajú účinnosť ustanovenia zákona č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa, čo pri nieslo zmeny v poskytovaní dotácie na stravu. V nadväznosti na uvedené od 01. 07. 2022 je možné poskytnúť dotáciu len tým deťom v poslednom ročníku MŠ alebo v ZŠ, ak si zákonný zástupca dieťaťa neuplatnil daňový bonus na dieťa.

              V súvislosti s poskytnutím dotácie na stravu na obdobie od 01. 09. 2022 do 31. 12. 2022 je zákonný zástupca povinný doručiť na MsÚ v Modrom Kameni nasledovné potvrdenia:

              1. potvrdenie, že ide o dieťa v hmotnej núdzi                                                       2. potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, kde je príjem rodiny vo výške životného minima                                                                                                     3. nové čestné vyhlásenie o neuplatnení si nároku na daňový bonus(dostanete na úrade, alebo si môžete vopred vytlačiť, nájdete tu: Informacia_k_dotaciam_na_stravu-zmeny.docx

              cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.docx

              Uvedené dokumenty je potrebné priniesť čo najskôr, v termíne od 01. 08. do 08. 08. 2022 na MsÚ v Modrom Kameni v čase od 7:30 do 15:30 hod. Bez uvedených dokumentov nie je možné poskytnúť dotáciu na stravu od 01. 09. 2022!

              V Modrom Kameni: 29. 07. 2022

                                                                            RNDr. Angelika Adamová, riad. školy

          • Cena riaditeľky školy
            • Cena riaditeľky školy

              15. 7. 2022

              Dnes je otvorený prezidentský palác v Bratislave pre verejnosť, naši žiaci mali možnosť vstúpiť do jeho priestorov 28. 06. 2022 v rámci zájazdu, ktorý venovala riaditeľka školy najaktívnejším žiakom a rodičom počas školského roka 2021/2022.

              Naši žiaci mali možnosť nahliadnuť do všetkých oficiálnych miestností, v ktorých p. prezidentka prijíma návštevy, vrátane jej pracovne a rôznych salónikov.

              Málokto vie, že súčasťou paláca je kaplnka sv. Barbory...

              Tejto exkluzívnej prehliadke predchádzala nemenej zaujímavá exkurzia v televízii JOJ...

              Navštívili sme miesta, kde sa natáčali známe relácie, ako Inkognito, Nemocnica, televízne spravodajstvo...

              V rámci prehliadky historickej časti nášho hlavného mesta sme obdivovali krásu zrekonštruovaného Bratislavského hradu, oproti ktorému sídli budova NR SR.

              Tento zájazd spolufinancuje Mesto Modrý Kameň, p. primátorka sa zájazdu aj osobne zúčastnila. Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom angažovali pre našich najsnaživejších žiakov a pevne verím, že o rok nás bude ešte viac.                                           

              V Modrom Kameni: 15. 07. 2022               RNDr. A. Adamová, riad. školy.

          • Vyhodnotenie zberu pagaštana v šk. roku 2021/2022
            • Vyhodnotenie zberu pagaštana v šk. roku 2021/2022

              15. 7. 2022

              Zapojilo sa 14 žiakov školy,  3 triedy ZŠ a MŠ, pagaštan zbierali aj žiaci v rámci krúžkovej činnosti. 210 kg pagaštana sme odovzdali a. s. CALENDULA Nová Ľubovňa, ktorá spracúva liečivé rastliny. Za výťažok sme nakúpili lepiace pištole, ktoré využívame pri vyhotovavaní rôznych dekorácií v rámci pracovného vyučovania a výtvarnej výchovy. Najaktívnejší žiaci boli odmenení mimoriadnou cenou riaditeľky školy - zájazdom do Bratislavy. Ďakujeme zapojeným žiakom a ich rodičom!

              V M. Kameni: 15. 07. 2022                            RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • ŠKOLSKÝ      VÝLET
            • ŠKOLSKÝ VÝLET

              20. 6. 2022

              Ako sa učili deti pred viac ako 100 rokmi? Na túto otázku dostali žiaci našej školy odpoveď dňa 7.6.2022 v Historickej škole prof. Jozefa Mistríka v Španej Doline, ktorá je v súčasnosti využívaná ako živé múzeum. V rozvrhu hodín sme mali napr.: krasopis, počty, kreslenie.

              Na začiatku vyučovania žiaci zasadli do starobylých drevených lavíc a pri učení používali netradičné učebné pomôcky: atramentové kalamáre, husie brká, bridlicové tabuľky. Dozvedeli sme sa, že Špania Dolina je banícka obec ukrytá vysoko v horách a od nepamäti je známa ohromným náleziskom medenej rudy. Lektorka PaedDr. Katarína Lucinkiewiczová, PhD. odkryla žiakom množstvo rôznych tajomstiev z dávnej minulosti.

                                                                                                  Mgr. Renata Melichová

          • Dni povolaní...
            • Dni povolaní...

              10. 6. 2022

              "V dňoch 25.5 - 3.6. 2022 mali žiaci našej školy možnosť zažiť aktivity, ktoré im pomohli zorientovať sa vo svete práce a nasmerovať sa na svoje NAJ povolanie. Žiaci 9. ročníka na chvíľu opustili školské lavice a na vlastné oči sa presvedčili, ako to vyzerá v prevádzke TECHNOGYMu v Malom Krtíši. 

              Žiaci 5., 7. a 8. ročníka si počas zážitkového učenia na Spojenej škole v Modrom Kameni vyskúšali, ako "chutia" remeslá. Pedagógovia z SOŠ vo Veľkom Krtíši ôsmakom predstavili svoje študijné odbory, ale aj ako pracuje 3D tlačiareň. Žiaci 4. - 9. ročníka absolvovali s pracovníčkami CPPP a P vo Veľkom Krtíši a Regionálneho centra kariéry aj zaujímavé prednášky.

              Ďakujeme za spoluprácu a množstvo zážitkov a veríme, že si každý z našich žiakov nájde povolanie, ktoré ho bude nielen živiť, ale aj prinášať radosť.

                                                                                                                                                                                                        Mgr. Zuzana Blahová, výchovná poradkyňa"

    • Kontaktné údaje

      • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
      • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
      • 37831780
      • 2021641886
      • Mgr, Zuzana Balová
      • 047/4870028
      • 0903 430 025,
      • 0908 805 441
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje