• 📰 Novinky

          • Naši žiaci opäť zabodovali...
            • Naši žiaci opäť zabodovali...

              10. 11. 2023

              Na okresnej recitačnej súťaži Timravina studnička dňa 10. 11. 2023...

              Nina Sofia Štefanidesová, žiačka 5. ročníka - 2. miesto  a Leo Fekete, žiak 9. ročníka - 1. miesto....

              Pod odborným vedením svojej p. učiteľky SJL Mgr. Renaty Melichovej....

              Srdečne blahoželám a teším sa z krásneho úspechu, za ktorým sa skrýva veľa tvrdej práce a hodín prípravy aj zo strany žiakov, aj s podporou ich šikovnej p. učiteľky!

              V M. Kameni: 10. 11. 2023                 RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Deň červených makov 11. 11. 2023
            • Deň červených makov 11. 11. 2023

              9. 11. 2023

              Dňa 3. 11. 2023 sme v našej školskej telocvični privítali päťčlennú skupinu vojakov zo spomínaného vojenského tréningového strediska v Lešti, ktoré je dôležitým miestom pre výcvik slovenských a medzinárodných vojenských síl.

              Vojenská prítomnosť NATO na Slovensku je reakciou na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine​. Aktuálne pôsobí v Lešti približne 1 100 vojakov mnohonárodnostných síl z ČR, SR, Nemecka, USA a Slovinska, pričom najviac vojakov je tam z ČR.

              Spolu s príslušníkmi bojovej skupiny NATO sme si pripomenuli Deň vojnových veteránov, oboznámili sme sa s činnosťou na poli výcviku, riešením bojových situácií, ale tiež s denným režimom i možnosťami využívania osobného voľna. 5-členná skupina vojakov odpovedala trpezlivo na všetky zvedavé otázky našich žiakov, vrátane možností štúdia v prípade záujmu o vykonávanie tohto nemenej dôležitého povolania.

              V závere si naši žiaci spolu s vojakmi zašportovali, dokonca niektorým jednotlivcom sa podarilo aj zvíťaziť. Dnešný deň pre nás pripravila p. uč. Bc. Karina Ďuricová, za čo jej touto cestou ďakujeme!

              V M. Kameni: 9. 11. 2023                        RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Odborná exkurzia v HNK A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši
            • Odborná exkurzia v HNK A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši

              9. 11. 2023

              Piataci a šiestaci ani tento školský rok nemohli odmietnuť POZVÁNKU DO KNIŽNICE. Pani učiteľky SJL Mgr. Renata Melichová a Mgr. Monika Hegedüšová s veľkou radosťou voviedli žiakov do tajomstiev knižnice.

              Vždy ochotné knihovníčky pripravili pre žiakov exkurziu po celej knižnici, nahliadli do každej jednej miestnosti, objavili rozprávky, balady i nové vedomosti, pracovali v skupinách, v ktorých si overovali už naučené. Ďakujeme za super strávené doobedie a tešíme sa na opätovné stretnutia.

                                                                                 Mgr. M. Hegedüšová, vyuč. SJL

              Príprava a  organizovanie exkurzií je neoddeliteľnou súčasťou Plánu práce školy pre tento školský rok. Je skvelou príležitosťou ako obohatiť vyučovanie slovenského jazyka a literatúry zážitkovou formou. Veríme, že každou návštevou knižnice sa zvyšuje záujem našich žiakov o čítanie, a tak sa zlepší aj ich čitateľská gramotnosť, ktorú určite využijú pri testovaní v 9. ročníku, ako aj v ďalšom živote.                                                    

                                                                   RNDr. A. Adamová,riad. školy

          • Farebná obleková výzva
            • Farebná obleková výzva

              9. 11. 2023

              Európsky deň jazykov 2023 - Farebná obleková výzva

              Drahí priatelia,

              počas posledných dní sme sa na našej škole aktívne venovali činnostiam, ktoré nám pomáhali získavať nové poznatky a znalosti o jazykoch nášho starého európskeho kontinentu.

              Popri rozličných triednych aktivitách sme vo štvrtok, 28.septembra, zorganizovali farebnú oblekovú výzvu; ktorá ako iste viete, súvisela s preoblečením sa do národných farieb akejkoľvek európskej krajiny.

              O výtvoroch našich žiakov vypovedajú nasledovné obrázky, posúďte sami...

              Všetkým aktívnym participantom úprimne ďakujeme za ich aktívnu účasť a tešíme sa na ďalšie zaujímavé aktivity na našej škole!

              Osobitné poďakovanie patrí našich pedagógom, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii spomínaných aktivít. Bez znalosti jazykov sa v dnešnom svete určite nezaobídeme.

              V M. Kameni: 9. 11. 2023                      Mgr. R. Pohanka, vyuč.ANJ,                                                                                             RNDr. A. Adamová, riad. školy

      • Kontaktné údaje

        • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
        • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
        • 37831780
        • 2021641886
        • Mgr, Zuzana Balová
        • 047/4870028
        • 0903 430 025,
        • 0908 805 441
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje